Ved du, hvorfor du bliver ved med at få et afslag?
Du er en af dem, der slår dig selv gevaldigt oveni hovedet, når du modtager et nej og et afslag i din jobsøgningsproces. Du synes, det er SÅ op ad bakke og du føler KUN, du får afslag på afslag på afslag og det hele er selvfølgelig din egen skyld!
Mit spørgsmål er: Har du studeret dine nej’er? Hvad betyder det her nej?? Har du aktivt bedt om feedback???
Du må gerne kræve noget af de her mennesker, og du kan sagtens gøre det på en elegant måde. Vi skal blive mere kærlige ved hinanden i rekrutteringsprocessen, så vi ikke kører død i den!!
Og vigtigst: Vi må aldrig gøre deres nej til noget forkert ved os selv!!
I dag er jeg landet i et job, der passer lige præcis til mig, og det er ufattelig mange nejtakker, fyringer, fejlansættelser og fuck’ups senere, at det er sket!!
Jeg er blevet bedre og bedre til forskermindsettet – og her slår man ikke sig selv i hovedet med, at man ikke fik jobbet, fordi man ikke er god nok, eller gammel nok, eller har erfaring nok osv.
Her studerer du nejtakkerne! Samtidig gør du dig klar til mindfuldt at kunne svare ja tak til jobbet, når det er der. Her skal du nemlig være allermest skarp og klar, så du sikrer dig, du ikke shopper det forkerte job.
Tænk at gå ind i en ansøgningsproces, hvor du vil være fuldstændig okay med ja’takker og nej’takker?!
I denne episode vil jeg forklare dig, hvordan du tager dit forsker-mindset på og indsamler data, så du ender med at gå din helt unikke karrierevej.
Du vil lære:
- At et nej stiller dig tættere på dit drømmejob, end du tror
- En guide til, hvordan du studerer dine nej’er
- Fifteen minutes of selvmedlidenhed og så skal du op på hesten igen
Hvis du er klar til at forskerkasketten på, studere dine nej’er og stryge straight mod DIT job – Så går vi i gang!
Husk – jo mere du tillader dig selv at fejle, fucke up og få nej’er, jo mere vil du kravle lige direkte ind i googles forretningsmodel, som er baseret på fail fast, fail hard og dermed nå hen til det sted, hvor du virkelig, virkelig passer ind.
Når du vælter og slår dig undervejs – når det hele er sort og du tænker, jeg magter det ikke, jeg får KUN nej’er, mit hjerte går i tusinde stykker – så stopper du! Så trækker du vejret og tager en pause! For det shit der, får din sjæl ned. Jeg ved lige, hvordan det er!!!! Jeg har selv været nyuddannet, skiftet branche, kommet ud på arbejdsmarkedet efter barsel.
Når du har sundet dig, så siger du til dig selv, ”Okay jeg har haft mine 15 minutes of selvmedlidenhed – jeg exiter fra det her igen, jeg finder en der kan hjælpe mig op” (epi 18).
Få bragt dig selv op igen, og så bliver du ved. Det er deres tab, hvis de siger nej til dig, men det er dit loss, hvis ikke du indsamler data og empiri fra dine nej’er!
Du må aldrig give op på din drøm! Du må aldrig give op på det, du brændte for dengang, du tog den der lange uddannelse, der er en vej, du skal gå, men den er unikt din og derfor er der ikke en one size fits all. One size fits none.
Du skal opsøge dine nej’er, du skal elske dem, du skal vide at du bliver stærk, klar og et fyrtårn af dem, og så skal du ikke være bange for at gøre det. Du er en badass karrieredesigner, og det er du fra dag ét, hvor du bliver uddannet – husk det!
Når du har lyttet til episoden, vil jeg gerne høre fra dig:
- Har du spurgt om feedback på dine nej’er?
- Er du klar til at gå ind i forskermindsettet og få dig det job?
Del dit input i kommentarfeltet lige her nedenfor, så bliver vi alle klogere i fælleskab!
? ?✌️
XO Janett
P.S. Hvis du ikke har hørt episode 18, kan du gøre det lige her
P.P.S. Når du lytter må du gerne tage et screendump af din favoritepisode, dele den på SOME og tagge mig @JanettLaumand. Lad mig høre hvilke indsigter du tager med dig fra episoden.
P.P.P.S. Har du lyst til at anmelde podcasten med stjerner eller ord på Itunes Podcast bliver Cecilie og jeg mega glade. Du hjælper os virkelig med at gøre en forskel.
I @karrieredesignlab går vi dybere med temaerne fra podcasten.
Vil du have Danmarks mest innovative undervisning i karrieredesign? Så er vores superaktive og åbne community på Facebook THE PLACE TO BE. Du finder det HER
Vil du heller lytte til podcasten på din mobil? Vælg din favorit streamingtjeneste her:
0 kommentarer