Scroll ned for at se den fulde video. “Jeg ved, jeg kan noget virkelig godt. Jeg får så gode tilbagemeldinger – men det ved jeg også at mine skønne doula og jordemoderkolleger er”, skrev Tilde til mig tidligere på måneden. Jeg synes ikke, at det er mig som person der er vigtig. Det vigtige er de familier jeg arbejder med. At jeg ser dem og de får det de har brug for.

Jeg forelskede mig på stedet i Tildes ydmyghed og passion for at tjene de familier hun fik ansvaret for.

Og samtidig kunne jeg mærke en forskrækket lille Jantelovspige stå i skyggen af Tildes rene ønske om at hjælpe. 

Hvorfor er jeg noget særligt? Må jeg godt hævde mig selv, Janett? Fortælle hvad mine kunder synes om mit arbejde? Er det så ikke på bekostning af mine mindst lige så kompetente kolleger i jordemoder og doulafaget?

Kan du se det er ren Jante in action?

For sandheden er, at du ER noget særligt. Du er Tilde. Med den store passion for babyer og fødsler og celledeling og ingeniørvidenskab. En passion man mærker med det samme man læser om dig på din hjemmeside. Du er med din baggrund helt igennem unik og enestående og vildt vigtig i det store billede. 

Nøjagtigt som alle dine jordemoder og doulakolleger er. (Og lur mig om de ikke er nøjagtigt ligeså fanget i samme konkurrence mindset som dig).

Og her er det vigtige budskab til dig, Tilde:

JA, du skal fortælle om hvad det er du gør og kan og står for. For der er familier derude, hvis værdier du matcher. Men de finder dig kun, hvis du melder rent ud HVAD DET ER DU STÅR FOR. Så de kan møde dig, mærke dig og matche dig.

Og i dagens episode lærer du:

 • at se dit doula arbejde som et særdeles vigtigt livsarbejde du gør i en højere sags tjeneste. Du lærer helt at lægge det oldschool og utidssvarende konkurrence mindset fra dig og droppe tanken om at du skal sælge dig selv. Dit arbejde ligger i en større sammenhæng og det er den mærkesag du sælger. Vi er mange kvinder og familier der har brug for dig og den blide empowerment ydelse du leverer.
 • at se dig selv som en del af en større aktivistisk fælleskabshær af kvinder der transformerer og skaber blide fødselsoplevelser for tusindvis af kvinder – i stedet for at du er en konkurrent til dem du egentlig bare beundrer og drømmer om at joine forces med. Sammen er vi power stærke og kan rykke med blide forandringer 1000 gange hurtigere og mere overbevisende!
 • hvordan du kan fokusere på særligt ét af dine eksisterende produkter, som faktisk gør dig ekstra attraktiv overfor de kunder du allerede betjener.

Når du har set episoden vil jeg super gerne høre fra dig:

 • Har du følt dig fanget i et konkurrence mindset, hvor du oplevede at du stod alene med din mærkesag? Hvordan hoppede du ud af det igen? Eller er du stadig stuck og gemmer dig?

Advarsel til sarte sjæle: Denne episode er aktivistisk og indeholder satirisk fødselshumor og in your face scener. Så er du advaret. 

Jordemoder Peter og jeg hepper på dig fødsel efter fødsel, Tilde. ???‍⚕️??

XO Janett 

Se Tildes gravid & doula ydelser her:
www.blidbegyndelse.dk

Del dit input i kommentarfeltet lige her nedenfor, så bliver vi alle klogere i fælleskab!

Kan du lide videoen? Vil du også have mit skræddersyede svar på netop din udfordring?
Skriv til mig her – så er den allerede på vej til dig. No charge.

8 Kommentarer

 1. Tilde

  Tak, Janett❤️
  Du har så smukt fanget, det jeg står midt i.

  Tak for ordene og videoen.
  Jeg glæder mig til at arbejde videre med det, du bekræfter mig i. “Gentle birth activism”.
  Sammen står vi stærkere.

  Svar
  • Janett Laumand

   Jeg er glad for du kunne bruge ordene og at de bekræfter dig i at du gør det rigtige som er i samklang med dine værdier. Og jo tankevækkende at vi bekræftes i vores egen dybe sandhed. Hvorfor mon det er sådan at vi komme til at tvivle på vores egen vej, når den føles så rigtig?

   Svar
 2. Karina Isolde

  Yes!
  Er vild med din aktivistiske opsang Janett???

  Og Tilde; mer af dig og det du har at byde ind med i den allervigtigste sags tjeneste: blide og trygge fødsler.
  Du er bakket op og støttet af dine medsøstre HELE vejen ❤️

  Svar
  • Tilde

   Tak Karina❤️ Vi er sammen om det her.

   Svar
 3. Signe Achdam Bennedsen

  All you need is love!!!!
  Tilde, du er ikke alene. Ingen Doula kan servicere alle familierne derude….. Så vi skal stå sammen. Tak til Janett for at puste power i os pæne piger? Skøn video!

  Svar
 4. Linnea Nielsen

  Tak Tilde, for at sætte ord på hvordan du har det. Du er bestemt ikke alene.
  Jeg er ny doula i en stærk doula verden, blandet med jante og alenehed…. urghh!!!!
  FED artikel – Tak for den!

  Svar
  • Janett Laumand

   Dejligt du kan lide den, Linnea, og fedt med al den opbakning til Tilde og Doulajobbet! You ladies rock! ??

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *