Følger du også samfundets lov om succes?

Hvis du er som flertallet, så tænker du succes som, at du er landet økonomisk. Succes måles som en materiel variant. Har du det fede hus, den fede bil, det fede job = succes.

Jeg forstår dig godt, for det er sådan, vi har lært at måle succes i vores samfund. Det betyder, vi hele tiden har en opfattelse af at være i verden ude fra og ind. Nogen derude skal sige, vi gør det godtnok og på den måde opnår vi succes.

Men hvad er succes FOR DIG?

 

Hvorfor er det, vi som samfund ikke også synes, at intens læring er en succes? Man kigger jo heller ikke på en byggeplads, hvor kun fundamentet er bygget op og siger: Det er ikke en succes, det der. 

Se på din jobsøgningsproces eller dit iværksætterprojekt som et solidt veletableret fundament, hvor du nu måske har fået sat en væg eller to og du er i fuld gang med at bygge din drømmebolig – for du er karrieredesigner, så det er sådan, du gør.

Hjertet er navigation – det er kaptajnen, og hjernen er bare et medlem – cabincrew på din rejse.

I denne episode lærer du, hvordan dit liv bliver din egen største succes, når du baserer det på din egen definition af det, dit hjerte længes efter!

 

Du lærer:

  • At succes kommer indefra
  • Hvordan higen efter andres definition af succes kan ødelægge dit liv
  • Hvis du går med hjertet forrest, finder successen dig
  • Hvordan du gør det realistisk at følge dit hjerte til succes 

Hvis du er klar til at gå med hjertet forrest og definere, hvad succes er for lige præcis dig – Så går vi i gang!

Husk – Det er goddamn scary at følge sit hjerte. Jeg ved, at dit ego sidder og skriger nu (for mit gør det også, jeg kender det!!) ”Altså hør nu her Janett, jeg kan jo ikke bare gøre, hvad jeg har lyst til!?”, ”Jeg er bange hele vejen, Janett!?”.

Ja, men hvad er alternativet? At du sidder og rådner op i et job, der ikke matcher dig? Der vil du være bange hele vejen bare på en anden måde. Og så kan det være, du får en følelse af, at du lever en andens liv, at du lever et forkert liv.

Vi lever i et velfærdssamfund, så den frygt, du har, det kan lige så vel være, at det er en spænding, du kan mærke.

For du kommer jo ikke rigtig til at stå på gaden, vel? Al den her frygt og begrænsning har du blot overtaget fra andre menneskers bekymrende tanker.

Du behøver ikke at bære rundt på det.

Du kan vælge her og nu sammen med mig at sige, fra i dag, der tager jeg det første lille skridt hen imod den drøm, som banker inde i hjertet på mig, og som jeg ved, jeg er skabt til at gøre noget ved. 

 

Når du har lyttet til episoden, vil jeg gerne høre fra dig:

  • Definerer du succes ud fra en materiel variabel?
  • Er du klar til at skabe din egen stærke definition af succes?

Del dit input i kommentarfeltet lige her nedenfor, så bliver vi alle klogere i fælleskab!

? ?✌️

XO Janett

P.S. Hvis du ikke har hørt episode 16, kan du gøre det lige her

P.P.S. Når du lytter må du gerne tage et screendump af din favoritepisode, dele den på SOME og tagge mig @JanettLaumand. Lad mig høre hvilke indsigter du tager med dig fra episoden.

P.P.P.S. Har du lyst til at anmelde podcasten med stjerner eller ord på Itunes Podcast bliver Cecilie og jeg mega glade. Du hjælper os virkelig med at gøre en forskel. 

I @karrieredesignlab går vi dybere med temaerne fra podcasten.

Vil du have Danmarks mest innovative undervisning i karrieredesign? Så er vores superaktive og åbne community på Facebook THE PLACE TO BE. Du finder det HER

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du heller lytte til podcasten på din mobil? Vælg din favorit streamingtjeneste her: